Om Lenette

Lenette Grønning Jørgensen – Faglig profil

Gennem mange år underviser for ernæringsassistentelever i toretiske fag som ernæringslære, kostlære og diætetik og i praktiske fag og madlavning i køkkenet, hvor teori blev omsat til god mad, tilpasset den enkeltes behov.

Forfatter til den nyeste udgave af bogen Kostlære- og vurdering, som anvendes i ernæringsassistentuddannelsen.

Tidligere vægttabscoach hos Fit-all og stor erfaring i at vejlede i alt om mad, ernæring og vægttab.

Fagligt opdateret på den nyeste viden indenfor området via. deltagelse i uddannelser, kurser og arrangementer.

Uddannelser

  • Professionsbachelor i Ernæring og sundhed
  • VaneCoach og Overspisningscoach
  • Kostvejleder
  • Personlig træner
  • Positiv Psykologi Vejleder

Fordele ved den brede faglighed

Mennesker er forskellige – med forskellige baggrunde og forskellige udfordringer også i forhold til overvægt – og derfor vil løsningen også være forskellig fra person til person.

Jeg tilpasser mine samtaler og mit indhold, så vi går i dybden netop der hvor behovet er størst.

Min model: 4V – Vejen til varigt vægttab er et resultat af min viden og mine erfaringer med, hvad der skaber et sundt og varigt vægttab. 

Med mine mange uddannelser har jeg mange kort på hånden, og jeg har hjulpet mange mennesker med at opnå vægttab og ro omkring mad og måltider, på netop den måde som passer til dem.

Jeg vil også gerne hjælpe dig.

Min tilgang til vægttab

Uden viden er det umuligt at træffe gode og fornuftige valg i junglen af informationer og “gode tilbud” på de sociale medier. Jeg møder mange, som er i tvivl om hvad der er op og ned i hvad og hvor meget de må spiser – og som sætter en masse forbud op for sig selv, som måske slet ikke er nødvendige. Den viden jeg giver videre er evidensbaseret, med udgangspunkt i De officielle kostråd og Fødevare- og Sundhedsstyrelsens anbefalinger – men altid tilpasset den person jeg sidder overfor. 

Vægttab handler i bund og grund om kalorieunderskud – men som de fleste ved, handler det om meget mere end det. For at opnå et vægttab som holder, skal der derfor ikke kun fokus på hvad man spiser, men også på hvordan og hvorfor man spiser – og ikke mindst på de vaner, som har medvirket til at de ekstra kilo er kommet på. 

Der skal være plads til lidt af det hele

Om mig som person

Jeg er en livsnyder. Jeg elsker mad og der skal helst være nok af det. Et godt glas vin eller en øl dertil, når det er weekend eller fest siger jeg ikke nej tak til.

Hvordan kan du spise så meget uden at tage på – bliver jeg ofte spurgt? Det korte svar er prioriteringer og forskel på hverdag og fest. Der skal være plads til det hele – bare ikke hele tiden er mit motto og min måde at leve på. Desuden dyrker jeg motion – for at kompensere for de mange timer jeg dagligt sidder bag et skrivebord.

Mad skal nydes og ikke forbydes – er et andet motto jeg går ind for. Mad er i sig selv ikke hverken farligt eller usundt – det handler om mængden man spiser det i. En af mine missioner er at hjælpe med at skabe ro omkring maden, hos alle dem jeg møder på min vej.

Jeg har en dejlig stor familie som jeg nyder at være sammen med – og spise god mad sammen med. Og så elsker jeg camping. At slappe af i eller udenfor forteltet, med en god bog og et glas kold rosevin, sætter jeg meget pris på.

Først som næsten 40-årig fandt jeg for alvor glæden ved motion. Jeg begyndte at løbe sammen med min mand og det gør vi stadig – helst et par gange om ugen. De senere år har jeg også fundet glæden ved at komme i et motionscenter til cirkel- eller styrketræning. Det har jeg bestemt heller ikke altid gjort. 

Jeg mener derfor jeg er et godt eksempel på, at det aldrig er for sent at komme i gang, og det vil jeg meget gerne hjælpe andre med også.

Motion er for mig lig med godt humør og en sund krop – og så hjælper det mig til at få plads til god mad og drikke, som jeg gerne vil have i mit liv.

Jeg er et menneske på godt og ondt, og er meget langt fra at være fanatisk. Jeg er derimod meget afslappet omkring mad.

Du skal derfor aldrig være bange for at være ærlig over for mig. Hos mig er der ingen bebrejdelser eller løftede pegefingre.

Lenette Grønning Jørgensen